Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко має намір переконувати Януковича продовжувати діалог з ЄС

Вівторок, 8 травня 2012, 21:14

Україна повинна продовжувати діалог з Європою щодо справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко і ситуації з демократією в цілому.

Таку думку озвучив міністр з питань економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в Брюсселі після зустрічі з комісарами ЄС та депутатами Європарламенту.

"Європа до діалогу готова, Європа до діалогу відкрита, з нею потрібно насправді говорити, говорити і слухати. Я думаю, що не вистачає ні першого, ні другого", - цитує Порошенка "Обком" з посиланням на УНІАН.

За його словами, члени Комітету з питань міжнародної торгівлі Європарламенту просили його донести до вищого керівництва країни одностайну стурбованість Європарламенту питаннями дотримання демократичних прав і свобод в Україні.

Крім того, стурбованість політичною ситуацією в Україні висловив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Порошенко зазначив, що, за його оцінками, рівень відносин між Україною та ЄС знаходиться на найнижчому рівні за останні роки.

При цьому міністр висловився за необхідність розширення діалогу і контактів між представниками ЄС та української влади для пошуку шляхів виходу з ситуації, що склалася.

При цьому він висловив розчарування тим, що у зв'язку з бойкотом ряду політичних лідерів країн Центральної Європи довелося перенести на невизначений термін проведення саміту Центрально-європейської ініціативи, який був запланований на 11-12 травня в Ялті.

"Я дуже розчарований тим, що саміт не відбувся, і я б не радів ні на місці влади, ні на місці опозиції через те, що саміт перенесено або візити скасовані, тому що насправді форма виходу із ситуації - діалог, і можливості організації зустрічей такого формату - вони не дуже часті, а Україна зараз такого діалога потребує", - сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що йому особисто ближча позиція Президента Литви Далі Грибаускайте, яка вирішила приїхати до Києва, незважаючи на перенесення саміту, ніж позиції інших лідерів країн Центральної Європи.

Порошенко також зазначив, що по поверненню в Україну буде намагатися донести до керівництва країни можливості пошуку виходу з ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: