Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін у Європарламенті виправдовується за Тимошенко

Середа, 9 травня 2012, 16:43

Українська влада і органи прокуратури готові до відкритого і чесного діалогу з європейськими партнерами щодо ситуації навколо Юлії Тимошенко.

Про це заявив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін під час засідання міжнародного круглого столу "Процес проти Тимошенко: дотримання закону України чи порушення прав людини", що відбулося у середу в Європарламенті у Брюсселі, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Моя поява тут обумовлена відкритістю української влади. Ми готові до відкритого, прямого і чесного діалогу... Я ще раз декларую готовність української прокуратури і української влади до відкритого діалогу і відкритої дискусії", - заявив Кузьмін.

Говорячи про причини та організаційні засади участі у міжнародному заході, перший заступник Генпрокурора підкреслив, що перебуває у Брюсселі на запрошення депутатів Європарламенту з метою відповісти на запитання та критику європейських політиків щодо кримінальних впроваджень в Україні, зокрема у процесах над Тимошенко.

Відповідаючи на критику європейської сторони щодо випадків "вибіркового правосуддя" в Україні, Кузьмін заявив, що "чинною українською владою притягнуто до кримінальної відповідальності набагато більше членів правлячої партії, ніж усіх опозиціонерів разом узятих за всі роки існування України".

Кузьмін також наголосив, що в Україні "немає репресій за політичним мотивами".

"Якщо у нас є якісь порушення прав людини, ми готові за це відповідати. Ми готові карати чиновників, які допускають ці порушення", - заявив перший заступник Генпрокурора.

Він також акцентував увагу на тому, що "кримінальне переслідування Тимошенко розпочав не президент Янукович".

"Переслідування Тимошенко розпочав президент України Віктор Ющенко після підписання Тимошенко газових контрактів з Росією... І те, що це розслідування було завершено при президентові Януковичі, зовсім не означає, що він був ініціатором притягнення до відповідальності Тимошенко", - сказав Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...