Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Німеччини заспокоїв, що расизм є на стадіонах всіх країн ЄС

Субота, 2 червня 2012, 19:06

Націоналізм та расизм існують на стадіонах всіх країн Європейського Союзу.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот під час дебатів "Відносини між Україною та ЄС: публічні дебати за участю Послів ЄС", передає УКРІНФОРМ.

"Я думаю, у всіх країнах ЄС ми маємо екстремально налаштованих фанів. Ми маємо націоналізм, расизм, ми часто бачимо це на багатьох стадіонах в Європі", - сказав він, коментуючи обвинувачення британської програми "Панорама" телеканалу Бі-Бі-Сі щодо расизму українських фанів.

На його думку, медіа, зокрема і британські, мають тенденцію до викривлення інформації.

"Звичайно, ЗМІ мають тенденцію до подачі негативної інформації", - відмітив посол.

Водночас, дипломат наголосив, що питання расизму та націоналізму є "серйозними" та такими, які "не можна відкинути". Він також сказав, що українські політики та українці мають брати активну участь, щоб запобігти виникненню подібних проблем під час ЄВРО-2012.

"Це питання для українських політиків, для українців, до якого необхідно поставитися серйозно та переконатися, що немає подій під час європейського чемпіонату, які б зашкодили іміджу України", - підкреслив дипломат.

Як повідомлялося, 28 травня у телепрограмі "Панорама" на Бі-Бі-Сі колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбел висловив думку, що проведення Євро-2012 в Україні та Польщі є помилкою через те, що у цих країнах розповсюджений расизм та випадки футбольного насильства.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що телекомпанія Бі-Бі-Сі має вибачитися за цю програму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування