Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів, що ще треба реформувати в Україні

Вівторок, 3 липня 2012, 10:21

Президент Віктор Янукович заявив, що в Україні має бути невідкладно проведена реформа системи соціального забезпечення й соціального захисту.

Про це йдеться у вступному слові до його щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Основними принципами соціальних реформ мають стати такі: гарантії надання адекватної державної допомоги тим, хто цього дійсно потребує, раціональні соціальні видатки й висока якість соціальних послуг, що надаються громадянам з боку держави", - зазначив президент.

Також, за словами Януковича, потребують прискорення реформи в аграрному секторі.

"Уже цього року до зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення необхідно забезпечити створення й повноцінне функціонування механізмів захисту інтересів сільгоспвиробників і продовольчої безпеки країни в цілому", - наголосив він.

Крім того, президент підкреслив, що "особливої уваги з боку держави потребує гуманітарна сфера".

"Сьогодні в умовах економічної кризи у багатьох суспільствах зростає апатія і зневіра у власних силах. Нації втрачають мотивацію до розвитку, а громадяни стикаються із кризою перспективи. На жаль, у житті українського суспільства ці тенденції стають дедалі виразнішими", - зазначив Янукович.

За його словам, "завданнями нової гуманітарної політики мають стати духовне оздоровлення українського суспільства, розкриття його творчого потенціалу".

Також президент наголосив, що одним з основних завдань зовнішньої політики України в поточному році має стати "активна участь у розвитку міжнародних систем забезпечення безпеки, налагодження прагматичного політичного й економічного співробітництва з новими перспективними партнерами та міжнародними об’єднаннями".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...