Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко таки обмежать кількість побачень

Четвер, 2 серпня 2012, 20:02

До екс-прем'єра Юлії Тимошенко мають намір обмежити доступ відвідувачів.

Про це йдеться в спільній заяві Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області та адміністрації Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці".

У заяві наголошується, що за час перебування в Київському слідчому ізоляторі, Качанівській виправній колонії і ЦКБ "Укрзалізниці" Тимошенко в період з 5 серпня 2011 року по 31 липня 2012 провела понад 340 зустрічей із захисниками, родичами, іншими особами, представниками іноземних держав і міжнародних організацій загальною тривалістю понад 780 годин.

У той же час українські лікарі і фахівці клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) неодноразово, у тому числі під час останнього медичного огляду Тимошенко 30 липня, рекомендували максимально обмежити кількість відвідувань на час перебування засудженої в стаціонарі і зосередитися безпосередньо на її реабілітаційному процесі.

"З метою усунення негативного впливу зустрічей на процес реабілітації засудженої, які проводилися на несистемній основі, органи ДПСУ надалі неухильно дотримуватимуться норм українського законодавства щодо кількості побачень згаданої засудженої із захисниками, її родичами, депутатами, представниками іноземних держав і міжнародних організацій, а також іншими особами", - сказано в документі.

У заяві наголошується, що відповідно до вимог ст. 110,138 Кримінально-виконавчого кодексу, а також пунктів 46-47 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, засуджені мають право на щомісяця короткострокове (тривалістю до 4 годин) і один 1 раз в 3 місяці тривале побачення (до 3 діб).

Разом з тим відвідини засудженої Тимошенко іншими особами будуть обмежуватися і проводитися відповідно до вимог українського законодавства і у вільний від проходження медичних процедур час.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування