Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Донецька: інформація про уроки, присвячені Ахметову, – "качка"

Вівторок, 7 серпня 2012, 15:15

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко спростовує інформацію про те, що в школах міста 1 вересня готуються проводити уроки, на яких будуть розповідати про мільярдера Ріната Ахметова й президента Віктора Януковича.

 Про це він розповів на прес-конференції 7 серпня, повідомляють "Новину Донбасу".  

"Я думаю, що тут чергова "качка". По одній простій причині, що діти пішли на канікули вже давним-давно, учителі – у відпустках, і ніхто нікому ніяких рекомендацій не давав", - сказав Лук'янченко. 

На запитання, чи порекомендував би він розповідати школярам на уроці про Ахметова і Януковича, мер сказав: "Я думаю, що питання ви задали некоректне, і завжди про тих, що сьогодні живуть поруч із нами, складніше говорити. Краще говорити про тих, кого з нами немає".

За його словами, дітям на уроках у Донецьку можна розповідати про тих людей, чиї портрети були виставлені в Центрі слов'янської культури під час святкування 80-річчя Донецької області.

"Я думаю було б не соромно, якщо хтось із наших учнів розповів би про своїх дідусів, бабусь, тих, хто прославив наш край, нашу країну. Це теж не соромно буде й, напевно, менш пафосно, тому що сьогодні, на жаль, інтелект до власної історії, до свого міста, до свого краю, він нижчий, ніж у дітей раніше", - сказав він.

На його думку, "педагоги правильно вибрали тему першого уроку" у школах міста, присвятивши її 80-річчю Донецької області.

Як повідомлялося раніше, у донецьких школах дітям дають завдання – писати й розповідати позитивні розповіді про президента Віктора Януковича й депутата та олігарха Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування