Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин прогнозує, що підрахунок голосів знімуть на відео

Понеділок, 3 вересня 2012, 18:51

Глава Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що відеоспостереження має проводитися не лише під час голосування, але й під час підрахунку голосів.

Про це він сказав у понеділок на брифінгу після погоджувальної ради.

За словами спікера, на даний момент у Раді зареєстровані два законопроекти щодо забезпечення режиму відео спостереження при голосуванні, під час підрахунку, а також щодо передачі даних про можливі порушення правоохоронним органам.

При цьому Литвин висловив переконання, що "відеоспостерження має стати додатковим засобом" для унеможливлення порушень, однак сам процес голосування не має залежати від цього".

"Якщо на якісь дільниці не буде світла, наприклад через погодні умови, або якийсь чоловік вимкне світло, то буде голосування чи не буде? Це має стати допоміжним інструментом щоб уникнути зловживань, але саме голосування повинно відбуватися", - уточнив він.

"Сьогодні всі усвідомлюють те, що не тільки процедура голосування, але і процедура підрахунку голосів аж до підписання відповідного протоколу повинна відбуватися в режимі відеоспостереження", - підсумував спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування