Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція дала суду півмільйона підписів до позову проти Януковича

Четвер, 6 вересня 2012, 10:33

Опозиція передала Вищому адмінсуду розшифрування порушень, вчинених президентом Віктором Януковичем, та 500 тисяч підписів однодумців.

Про це на брифінгу перед судом повідомили лідери Об’єднаної опозиції Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Опозиційні лідери вимагають у адміністративного суду розглянути позов по суті і викликати Януковича до суду для дачі пояснень "у скоєних злочинах".

За словами Турчинова, 500 тисяч підписів українців, які повністю підтримали позов опозиції, є свідченням того, що всі перестали боятися влади.

"Сотні тисяч українців уже розуміють, що хоча в Україні поки що немає правосуддя, але ми розпочинаємо процес, який рано чи пізно буде завершений. Він буде завершений імпічментом чинного президента, відновленням правосуддя, демократії та європейського шляху нашої країни", - сказав Турчинов.

Водночас, як нагадав журналістам Яценюк, Вищий адмінсуд прийняв ухвалу, згідно з якою позивач має додатково розшифрувати, в чому полягають порушення президентом Конституції і законів України.

"Ми розшифровуємо суду весь перелік тих злочинів, які чинний президент здійснив по відношенню до України", - повідомив Яценюк.

За його словами, президент порушив Конституцію і свої обіцянки, коли підписав пенсійну реформу, закон про державний бюджет.

"Коли він ішов на вибори, він дуже багато чого обіцяв. В результаті він захопив владу, і країна фактично знаходиться в економічному падінні", - додав він.

Як відомо, раніше Об’єднана опозиція підготувала 50-сторінковий додаток до судового позову проти президента Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування