Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС наголошує, що Янукович не скасував, а переніс спілкування зі ЗМІ в резиденцію

Вівторок, 2 жовтня 2012, 09:58

В МЗС наголошують, що президент Віктор Янукович в США мав спілкуватися з журналістами лише один раз, що і відбулося.

Про це йдеться у коментарі постійного представництва України при ООН, яка наводить МЗС.

"Програмою перебування президента у Нью-Йорку був передбачений лише один підхід до українських журналістів, але для цього було заздалегідь передбачено два місця: або ж штаб-квартира ООН, або ж резиденція Глави держави", - йдеться у коментарі.

"Це робилося свідомо, адже на день прильоту української делегації час і місце частини запланованих заходів та зустрічей знаходилися у стадії остаточного узгодження", - пояснили у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, на прохання офісу Генсекретаря ООН, секретаріатів президента Австрії та Генсекретаря НАТО були змінені час і місце їх зустрічей з Януковичем,що, в свою чергу, і "призвело до рішення провести запланований підхід до української преси в резиденції президента не 26, а 25 вересня".

"В час, раніше передбачений для підходу до преси в ООН 26 вересня, відбулася зустріч Януковича з президентом Австрії", - пояснили в постійному представництві.

"Навіть у сталому графіку засідань Ради Безпеки ООН існують постійні зміни, пов’язані з характером дискусій та важливістю питання. Це, в свою чергу, призводить до того, що пресі доводиться чекати на коментарі після засідань годинами, а іноді навіть залишатися і без них", - додали в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування