Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу подарували "Біблію Далі" з діамантом

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 18:17

Президенту Віктору Януковичу передали Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі для Музею подарунків Адміністрації президента України.

Про це повідомляється у прес-релізі організаторів експозиції на виставці "Книга на всі часи", яка проходить у музеї "Духовні скарби України".

Там було презентовано Біблію з ілюстраціями неординарного Далі.

Кожна книга має свій порядковий номер та прикрашена унікальним поєднанням коштовних каменів, один із яких – діамант у чотири карати.

 

"За традицією, яку було започатковано європейськими країнами, голова держави приймає в подарунок перший примірник видання. На сьогодні "Біблія Далі" прикрашає президентські бібліотеки Італії, Німеччини, Словаччини, Чехії", - сказано у прес-релізі.  

 

"Тому перший примірник видавець Олег Шпільман передав Віктору Януковичу для Музею подарунків Адміністрації президента України", - роз’яснюють організатори.

 

"Ще кілька примірників знайшли своє місце у зібранні Національного музею історії України, фондах музею "Духовні скарби України". А четвертий примірник Біблії Далі  повернувся на Батьківщину майстра, її прийняв у дар посол Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно", - додають вони.

Біблія з ілюстраціями Далі була подарована свого часу і Папі римському Бенедикту XVI.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування