Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Києву може не вистачити коштів для розрахунку за енергопостачання

Понеділок, 8 жовтня 2012, 12:18

До кінця року Києву не вистачить коштів, щоб на 100% розрахуватися за енергопостачання.

Про це заявив журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов 8 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, влада Києва розраховує, що з держбюджету до кінця 2012 року будуть виділені додаткові кошти для погашення різниці в тарифах із енергопостачання.

"До кінця року ми хотіли б, безумовно, щоб уряд передбачив витрати, і це не лише Києва стосується, але і всієї України, додавши фінансування на взаєморозрахунки за енергоносії", - сказав Попов.

"Така робота виконується, і я не знаю, чи буде коригування бюджету, але нам дійсно це необхідно, оскільки до кінця року нам не вистачить коштів, щоб на 100% розрахуватися", - пояснив він.

Попов нагадав, що влітку у Києва була заборгованість перед АК "Київенерго" у сумі 3 млрд гривень із різниці в тарифах на енергопостачання.

Нагадаємо, на 1 жовтня 2012 року борги всіх споживачів за теплову енергію перед "Київенерго" становлять 1,28 млрд гривень.

Як повідомлялося, нещодавно ПАТ "Київенерго" перерахувало 241,5 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ для потреб населення.

За даними компанії, кошти надійшли на рахунок "Київенерго" від Київської міської держадміністрації, яка в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з держбюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови уряду.

У вересні 2012 року ПАТ "Київенерго" також перерахувало 669,2 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ, а в липні-серпні 1,336 млрд гривень.

Як відомо, 71,82% акцій ПАТ "Київенерго" контролюється енергохолдингом ДТЕК, який належить бізнесмену і депутату від Партії регіонів Рінату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування