Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний редактор Rzeczpospolita подав у відставку через тротил

П'ятниця, 2 листопада 2012, 10:01

Головний редактор польської газети Rzeczpospolita Томаш Врублевський подав у відставку після публікації статті про вибухівку в уламках президентського літака.

Про це у п’ятницю повідомляє ВВС.

"У ситуації, що склалася, піклуючись про добре ім'я Rzeczpospolita, я проінформував керівну раду видавництва "Пресспубліка " (яке видає газету) про те, що я подаю у відставку", - сказано в його заяві.

У вівторок газета повідомила, що польські слідчі начебто виявили сліди тротилу і нітрогліцерину на уламках літака з президентською делегацією на борту, що зазнав катастрофи під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Серед загиблих був польський президент Лех Качинський.

За інформацією з неназваних джерел видання, польські прокурори і вибухотехніки, які оглядали уламки літака в Росії, знайшли сліди вибухівки на крилах і в салоні, в тому числі на 30 пасажирських кріслах.

Після цього представник військової прокуратури Польщі, полковник Іренеуш Шельонґ, заявив журналістам, що польські слідчі, які працюють у Смоленську, не підтвердили наявність тротилу на уламках літака.

Редакція Rzeczpospolita у вівторок увечері опублікувала заяву, в якій визнала, що "ми зробили помилку, написавши про тротил і нітрогліцерин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...