Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб опозиціонера покаже ЦВК справжні протоколи з Первомайська

Неділя, 4 листопада 2012, 10:51

Прийняті ЦВК протоколи округу № 132 (Первомайськ) оформлялися вже по дорозі до Києва без участі членів комісії від опозиції, а також без спостерігачів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу кандидата в депутати від Об'єднаної опозиції Аркадія Корнацького, передає Ukranews.

"Незважаючи на те, що комісія повинна була в приміщенні ОВК рахувати голоси за протоколами з мокрими печатками, вони знехтували цією нормою, оформили підсумкові протоколи ОВК десь по дорозі без участі членів комісії від опозиційних сил і без участі спостерігачів", - йдеться в ньому.

Штаб Корнацького стверджує, що голова окружкому з протоколами, які раніше були доставлені в Миколаївський окружний адміністративний суд, не заїжджаючи в Первомайськ, попрямував з ними відразу до Києва, чим порушив усі можливі норми законодавства.

"Крім цього... протоколи сфальсифіковані, про що докладно розповів нардеп Геннадій Москаль після того, як ознайомився з копіями протоколів (дільничних виборчих комісій) в адміністративному суді Миколаєва", - сказано в повідомленні.

Співробітники штабу Корнацького мають намір передати до ЦВК копії протоколів, які були оформлені відразу після підрахунку голосів, щоб їх порівняли з оригіналами, які передав до ЦВК голова і кілька членів окружкому.

У той же час, в неділю в Миколаївському окружному адмінсуді розглядається позов Корнацького до ОВК № 132 щодо встановлення результатів виборів.

Сторону Корнацького координує юрист Тетяна Монтян, яка веде про це блог на "Українській правді".

Як повідомлялося, в суботу ввечері ЦВК прийняла до розгляду оригінали протоколів, доставлених з округу № 132.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування