Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник Rzeczpospolita вибачився за статтю про вибухівку на літаку Качинського

Вівторок, 6 листопада 2012, 10:42

Власник газети Rzeczpospolita Гжегож Хайдарович вибачився перед читачами за публікацію про нібито виявлену на уламках літака Леха Качинського слідів вибухівки.

У заяві Хайдаровича йдеться, що спеціально проведене розслідування довело, що при підготовці публікації не були дотримані журналістські стандарти, пише УНІАН.

"Як видавець я завжди відділяю редакцію від бізнесу, але те, що я не знав, як виглядають лаштунки підготовки матеріалу, не звільняє мене від відповідальності за тексти, які з’являються у газеті", - написавХайдарович.

"Журналісти, пов'язані з публікацією, не мали підстав для того, аби стверджувати, що на уламках Ту-154 знайдено сліди тротилу та нітрогліцерину", - йдеться у заяві наглядової ради компанії Presspublica, якою володіє Хайдарович.

Керівництво компанії-видавця відзначило, що автор статті Цезарій Гмиз, який працював у газеті з 2007 року, не надав документальних доказів.

Відповідальність за публікацію матеріалу видавець, крім головного редактора газети Томаша Врублевського, поклав також на голову відділу польських новин Маріуша Станішкевича та заступника головного редактора Бартоша Марчука. Їх усіх звільнено.

Як відомо, раніше Rzeczpospolita написала про виявлення польськими експертами на уламках Ту-154 у Смоленську та на місці катастрофи урядового літака слідів вибухівки.

Військова прокуратура, яка розслідує причини трагедії, офіційно спростувала інформацію газети, а голова польського уряду Дональд Туск звинуватив брата Качинського у тому, що той своїми заявами про Смоленську катастрофу "нищить Польщу".

За офіційною версією польських та російських авіакспертів, головною причиною падіння літака Ту-154 у Смоленську стали помилки пілотів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування