Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проти перевиборів на проблемних округах

Середа, 7 листопада 2012, 17:24

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко виступає проти проведення перевиборів на проблемних мажоритарних округах.

Про це йдеться в її заяві, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Щоб вони не робили, для мене та всіх адекватних людей переможцями та справжніми народними обранцями вже стали: Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко, Юрій Левченко, Наталя Солейко, Сергій Терьохін, Ксенія Ляпіна, Іван Мельничук, Роман Карпюк, Андрій Путілов та інші опозиційні кандидати", - заявила вона

"Не допустіть перевиборів на округах, де Янукович шляхом фальсифікації, підкупу і силового тиску хоче перекреслити і привласнити вибір людей. Погодитися на перевибори в таких обставинах означає легітимізувати фальсифікації, підвести тих громадян, які ведуть безкомпромісну боротьбу за кожну дільницю", - йдеться в заяві.

"У опозиції є протоколи з оригінальними підписами та печатками, де зафіксовані справжні результати. Я прошу опозицію вимагати підрахунку голосів за цими протоколами і не давати другого шансу корупціонерам і фальсифікаторам глумитися над вибором людей. Люди вже зробили свій вибір на цих округах. Вистачить експериментувати", - йдеться в заяві.

На думку Тимошенко, події, що супроводжують підрахунок голосів на проблемних округах, є ще одним підтвердженням фальсифікації виборів. Але навіть при такій тотальній фальсифікації, використанні політичної корупції, адміністративного ресурсу та силовиків влада програла вибори.

Опозиція отримала велику підтримку і довіру громадян. 70% громадян проголосували проти Януковича.

"Це не дає йому спокою. Вони перелякалися народного вироку і також знають, що половина з 30%, які вони отримали, намальовані ними. Саме тому поставлено завдання за всяку ціну вирвати ці 13 округів для тих кандидатів, які в перший же день роботи Верховної Ради увійдуть "тушками" в президентську більшість", - йдеться в заяві.

На думку екс-прем'єра, винні у фальсифікаціях повинні понести покарання.

"У кожної фальсифікації на проблемних округах є своя прізвище та ім'я. Люди, які йдуть на це, повинні понести відповідальність. Потрібно не забути їх справи і зробити все, щоб фальсифікатори були покарані. Поки хоча б один не понесе заслуженого покарання, до тих пір в Україні перебуватимуть бажаючі фальсифікувати вибори", - заявила вона.

"Але я хочу, щоб ми розуміли, що це лише виконавці та співучасники. Реальним замовником фальшивих виборів є особисто Янукович. Не потрібно бути наївними. Без його сценарію всього цього б не відбулося протягом усіх виборів і майже 2 тижнем після дня голосування ", - йдеться в заяві.

Тимошенко також висловлює подяку тим, хто "без їжі і сну" захищає право на свободу вибору.

Як відомо, Тимошенко вже 10-й день голодує на знак протесту проти фальсифікацій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...