Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член ОВК94 вважає, що голоси у виборців забрав недосконалий закон

П'ятниця, 9 листопада 2012, 02:01

Член ОВК 94 Олег Цаплієнко вважає, що причиною того, що 30 тисяч осіб були позбавлення права голосу через рішення ОВК 94 є недосконалість закону про вибори.

Про це він сказав після виголошення рішення суду про визнання протиправною та скасування постанови ОВК 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях.

"Суд не міг прийняти інше рішення за тих доказів, які були надані позивачем", - сказав він.

"Якщо говорити про чесність і не чесніть, тут варто говорити про норму закону, яка це передбачає. Якщо хтось вважає, що вона нечесна, її треба змінювати", - сказав Цаплієнко.

Він також вважає, що члени ОВК не мали іншого вибору і на підставі рішень судів мали визнати недійсним голосування.

"Якби члени ОВК не прийняли до уваги рішення судів, якими були встановлені певні факти, то вони так само при оскарженні постанови розказували б, чому не прийняли ці факти", - вважає він.

"Були рішення судів, які встановили факти, якщо комісія не прийняла рішення, то вона повинна спростувати рішення судів,  що такого факту не було. Закон передбачає випадки, коли голосування визнається недійсним. Комісія не уповноважена їздити і перевіряти, хто був зі спостерігачів, хто не був. Є рішення судів, якими були встановлені факти, що не допускались спостерігачі", - додав він.

На репліку, що могли викликати голів дільничних комісій і задати такі питання їм, він відповів:

"У нас немає повноважень викликати голів дільничних комісій і з'ясовувати в них щось. Суди встановили факти, напевно, опитавши ці дільничні комісії, викликаючи на засідання. ОВК має право подивитися на ці рішення судів і прийняти рішення", - сказав він.

Як відомо, деякі представники дільничних комісій, яких звинуватили у недопуску спостерігачів, заявляли, що і вони їх не бачили.

Також на певних дільницях вже були присутні спостерігачі від Партії регіонів і Тетяни засухи, про що свідчили їхні підписи у протоколах.

Крім того у деяких випадках акти, які додавали до позову були зі сфальшованими підписами. Однак суди не врахували жодного з цих аргументів.

Як відомо, голосування було скасовано по тих дільницях, де кандидат Віктор Романюк мав найбільший відрив від кандидата Тетяни Засухи. Після визнання недійсним голосування по 27 дільницях, ОВК назвала Засуху переможцем.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування