Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився скасувати постанову ЦВК про перевибори у Засухи

П'ятниця, 9 листопада 2012, 11:51

Суд відмовив у задоволенні оскарження кандидата Віктора Романюка на постанову ЦВК про неможливість встановлення результатів виборів по ОВК №94.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Олег Оксиненко.

Головуючий суддя Олег Оксиненко, судді Бистрик та Усенко. Фото УП


Він мотивував рішення тим, що Романюк не довів порушення його прав.

"Оскільки позивачем не доведені і в судовому засіданні не встановлені порушення виборчого законодавства, а також права та інтереси Романюка при прийнятті Цвк постанови, то його позовні вимоги задоволенню не підлягають",- заявив він.

Суд постановив кандидату в депутати Романюку в задоволенні позову до ЦВК відмовити", - зазначив суддя.

Він також назвав "передчасним" посилання представників Романюка на рішення Європейського суду з прав людини Ковач проти України, який визнав неправомірним рішення про неврахуваня голосування виборців.

Як розповіла Українській правді представник Романюка Тамара Мазур, суд виніс "слово в слово таке ж рішення, що і по ОВК 194, не зважаючи на те, що обґрунтування позову трохи відрізнялось".

Вона розповіла, що на засідання суду не з'явилися представники ЦВК.

Окремо суд виніс ухвалу щодо цих дій ЦВК, але за словами Мазур, вона фактично може не мати юридичних наслідків.

"За великим рахунком, це така категорія справ, де не ви повинні доказувати, що вона законна і надавати докази. ЦВК цього не робить, але незважаючи на це, суд виніс рішення на користь ЦВК", - сказала Мазур.

"Ми заявляли клопотання витребувати документи з ЦВК- заяви і скарги спостерігачів, щоб побачити, вони були по 94 округу чи щодо інших округів, бо їх там 5", - розповіла вона.

"Суд визнав явку ЦВК обов'язковою, але всупереч цій ухвалі суду ЦВК все одно не надіслав свого представника в суд і не надав жодних документів",- сказала Мазур.

"Ми просили долучити копії протоколів від ДВК, які ми отримали від наших членів і в нас є оригінали, які мають таку ж юридичну силу, що і протоколи ЦВК з підписами всіх членів і спостерігачів, де є дійсні результати виборів. З цих протоколів видно, що результати встановити можна і на 27 дільницях також, тобто підстав для проведення перевиборів
немає",- наголосила Мазур.

Але суд визнав, що це неналежний доказ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування