Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура: затримані за штурм міськради можуть вийти за 60 тисяч

Середа, 2 січня 2013, 14:10

Всі громадяни, затримані в рамках справи щодо бійки біля Одеської міськради 21 грудня 2012 року, можуть бути звільнені під заставу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

У відомстві уточнили, що продовжують здійснювати процесуальний нагляд за кримінальним провадженням за справою.

У ході досудового слідства одному з чотирьох громадян, що брали участь у конфлікті, інкриміновано ч. 4 ст. 296 КК, трьом іншим – ч. 3 ст. 296 КК.

"Приморським райсудом 29 грудня 2012 року розглядалося подання слідчого СВ ОМУ ГУМВС в області, погодженого з прокуратурою міста Одеси, про обрання 4 громадянам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке задоволено", - зазначається в повідомленні.

"Разом з тим, відповідно до ч. 3 ст. 183 КПК судом надана можливість внесення за них застави у якості запобіжного заходу на загальну суму понад 60 тисяч гривень", - додали в прокуратурі.

"На даний час слідством установлюються всі обставини грудневих подій на Думській площі та надається об’єктивна правова оцінка діям всіх учасників, після чого вирішуватиметься питання про притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності", - підсумували у відомстві. 

Як відомо, 21 грудня 2012 року на Думській площі, біля будівлі Одеської міськради, проводився мітинг підприємців ринків Одеси.

В акції приймали участь представники партій "Свобода", "Батьківщина", "Удар" на чолі з народним депутатом, главою Одеської облорганізації "Свободи" Павлом Кириленком.

Учасники акції вимагали повернення в комунальну власність ринків міста, у тому числі і ринку "Привоз", а також недопущення перейменування низки міських вулиць.

При спробі увійти до будинку міськради сталася сутичка мітингувальників з охоронцями приватного підприємства, яке здійснювало охорону будівлі.

Невстановленими особами було застосовано слізогінний газ, пошкоджено вхідні двері. Охоронцями проти мітингувальників застосовано засоби пожежогасіння.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування