Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"АероСвіт" каже, що у його проблемах винні інтернет-видання

Вівторок, 8 січня 2013, 13:37

Авіакомпанія "АероСвіт" пояснює скасування деяких рейсів 5-8 січня припиненням обслуговування компанії в низці закордонних аеропортів.

Про це сказано в повідомленні авіакомпанії, повідомляють Українські новини.

"5-8 січня авіакомпанія "АероСвіт" була змушена скасувати низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві", - сказано в повідомленні.

Припинення обслуговування в цих аеропортах обмежили можливості "АероСвіту" зі своєчасного виконання рейсів в інших напрямках, заявили в компанії.

"Рішення аеропортів і хендлінгових компаній було спровоковано перекрученою інформацією в низці інтернет-видань про нібито визнання "АероСвіта" банкрутом", - зазначає авіакомпанія.

"АероСвіт" направив всім компаніям-партнерам письмове повідомлення про намір продовжити оперування й виконання своїх поточних зобов'язань і пояснив причини порушення справи про банкрутство.

Авіакомпанія продовжує переговори з адміністрацією аеропортів, що призупинили обслуговування її рейсів, і розраховує на досягнення компромісного рішення.

Водночас гендиректор російського "Аерофлоту" Віталій Соловйов заявив, що авіакомпанія перевезе всіх пасажирів, які купили квитки на спільні рейси "Аерофлоту" й "АероСвіту" до 4 січня включно, незалежно від дати польоту.

"Усіх, хто купив квитки до 4 січня включно на будь-яку дату, ми перевеземо", - написав Савельєв у вівторок у Твіттері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав, що з 5 січня "Аерофлот" "зупинив продаж (на спільні рейси з українським авіаперевізником) до з'ясування ситуації з "АероСвітом".

Як відомо, Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив рішення про початок провадження у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "АероСвіт", у якої виникли фінансові труднощі.

4 січня "АероСвіт" виступила із заявою, в якій наголосив, що не є банкрутом, не зупиняє виробничої діяльності та виконує в повному обсязі всі операційні процедури, зокрема заходи із забезпечення безпеки польотів.

Водночас 8 січня "АероСвіт" скасував 17 рейсів у міжнародному аеропорті "Бориспіль".

Зокрема, були скасовані рейси на прибуття з Донецька, Одеси, Будапешта, Кишинева й Тель-Авіва.

Також скасовані рейси на виліт у Донецьк, Одесу, Сімферополь, Кишинів, Стокгольм, Будапешт і Тель-Авів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування