Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фюле сказав, що Митний союз відбирає суверенітет

Вівторок, 5 лютого 2013, 14:24

Співпраця України з Митним союзом може бути настільки широкою, наскільки це не суперечить парафованій Угоді про асоціацію з Євросоюзом.

Про це сказав європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Брюссель зацікавлений у добрих відносинах Києва з Москвою.

"Ні в кого не повинно бути сумнівів у тому, що в інтересах і України, і Брюсселя мати хороші відносини з сусідами, включаючи Росію", - сказав Фюле.

Говорячи про Митний союз, Фюле заявив, що членство в цьому співтоваристві "відбирає у держави-члена її суверенітет, суверенне право у сфері своєї зовнішньоторговельної політики".

"Це – дуже серйозний крок. Ми не можемо взяти зобов'язання у рамках Угоди про асоціацію із країною, у якої немає суверенного права, у якої рішення щодо своєї зовнішньої торговельної політики перебуває не в її руках", - пояснив єврокомісар.

"Ми не можемо вступити у відносини з Україною, знаючи, що рішення ухвалюється кимось у іншому місці", - наголосив Фюле.

Разом із тим, він нагадав, що раніше Брюссель "чітко означив, що для України є можливості брати участь у конкретних положеннях Митного союзу, які не суперечать зобов'язанням, які випливають із Угоди про асоціацію, яка вже парафована українською стороною".

"Для цього, звісно, потрібні інтенсивні консультації, щоб бути впевненими, що така співпраця повністю сумісна з Угодою про асоціацію", - наголосив Фюле.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування