Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівець" розказав про фальшування виборів у Дніпропетровську

Понеділок, 4 березня 2013, 20:52

Опозиція заявила про масові фальсифікації і використання адмінресурсу на виборах до обласної ради Дніпропетровщини, які відбулись 3 березня.

За словами радника голови партії "Свобода", який балотувався по виборчому округу № 2 у Дніпропетровську, Андрія Денисенко, опозиція вважає місцеві вибори такими, що відбулись з "нечуваними порушеннями та масштабними фальсифікаціями".
 
Денисенко зазначив, що "шляхом маніпуляцій та застосування адмінресурсу владі вдалось спотворити не менше як 15% волевиявлення виборців".
 
"Я маю на увазі студентів, яких під загрозою неотримання заліків та іспитів змушували голосувати за кандидата-регіонала, я маю на увазі лікарів, яким був твердо доведений план голосування за провладного кандидата на закритих дільницях", - заявив "свободівець".

"Технологія зниження явки виборців, замовчування виборів призвела до нечувано низької явки на звичайних виборчих дільницях. Замість звичних для Дніпропетровська 50–70% ми мали на дільницях 15–16% виборців. У цій ситуації саме закриті виборчі дільниці, де кандидат від влади отримав 90% і більше відсотків голосів і стовідсоткову явку, забезпечили його перемогу", – сказав він.
 
За словами Денисенка, у день виборів спостерігачі від опозиції зафіксували 5 випадків незаконного вкидання бюлетенів і 4 випадки "каруселей".

Опозиціонер додав, що "фальшування були незрівнянно більшими, ніж на парламентських виборах 2012 року, до яких була прикута увага міжнародних спостерігачів".
 
Денисенко також заявив, що всі порушення будуть оскаржені в суді і прокуратурі, оскільки, за його словами, були скоєні "кримінальні злочини".
 
Він також поінформував про зафіксовані його штабом численні факти застосування адмінресурсу та незаконної агітації в бюджетних закладах під час виборчої кампанії, на які "досі немає відповідної реакції обласної виборчої комісії".
 
4 березня регіонали відзвітували про свою перемогу і вибори "в рамках законодавства".
 
За офіційними даними Дніпропетровської обласної виборчої комісії, явка на виборах до обласної ради склала вчора від 18,7% до 47,8%, на 6 округах до обласної ради пройшли п’ять представників Партії регіонів та один комуніст.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: