Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" може вимагати справу проти глави МВС

Понеділок, 1 квітня 2013, 09:41

"Батьківщина" вимагає порушення кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, якщо він причетний до рішення про стеження за опозиціонерами.

Про це заявив б'ютівець Сергій Соболєв, коментуючи порушення кримінального провадження відносно депутатів Арсенія Яценюка й Геннадія Москаля, які викрили стеження, передаєж Комерсант.

"Віктор Янукович уже навіть не приховує, що стежить за опозиціонерами! Ми вимагаємо порушення кримінальних справ проти чиновників, які прийняли цей розв'язок! І якщо команду дав Віталій Захарченко, те кримінальної справи у щодо нього!" — заявив Соболєв. 

Як відомо, у суботу в Чернівцях, повертаючись із запису програми на студії ТВА, Яценюк помітив два автомобілі, які вели за ним зовнішнє спостереження.

Разом із групою народних депутатів одне авто вдалося зупинити, інше зникло. Була зроблена заява про здійснення кримінального злочину й викликаний наряд міліції.

Після приїзду міліції особи, що перебували в машині, вийшли, і було чутно, як ведуться радіопереговори. У цих осіб були виявлені засоби схованого зв'язку, які були в робочому режимі.

У салоні машини правоохоронці виявили фотоапаратуру й засоби стаціонарного й переносного зв'язку з інвентарними номерами державної установи.

У багажнику автомобіля співробітники міліції виявили три комплекти номерних знаків не із чернівецького регіону. Ці номери, як з'ясувалося, у картотеках МВС не значаться.

За інформацією "Батьківщини", автомобіль належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

Однак у відповідь на це міліція почала кримінальне провадження за фактом втручання нардепів від "Батьківщины" Арсенія Яценюка й Геннадія Москаля в діяльність правоохоронних органів.

Під час президентської гонки 2004 року за екс-президентом Віктором Ющенком також велося спостереження під час його сходження на плато Ай-Петрі, тоді його особиста охорона  знешкодила його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування