Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали "відбілюють" своє виїзне засідання

Четвер, 4 квітня 2013, 13:10

Член фракції Партії регіонів Олег Зарубінський вважає, що Регламент ВР дозволяє проводити засідання парламенту поза сесійним залом на вулиці Грушевського, 5.

Про це заявили в прес-службі партії.

"Для цього необхідно рішення 226 депутатів. Таким чином, ми можемо, не змінюючи Регламент, проголосувати за те, щоб проводити засідання в іншому місці", - додав він.

За словами ще однієї "регіоналки" Олени Бондаренко, більшості просто "набридло спостерігати тупість, дурість, агресію і безвідповідальність опозиції, яка нескінченно блокує парламентську трибуну".

"Більшість не в силах більше терпіти дармоїдство безвідповідальної меншості. Ось чому ми зібралися і пішли", - пояснила нардеп.

Олег Царьов заявив, що йому важко зрозуміти, "чому держава витрачає такі величезні гроші на парламент, який не працює".

"Між іншим, ці гроші - це податки кожного громадянина України", - зазначив політик.

Водночас депутата Віталій Хомутиннік заявив, що депутати від фракції ПР зібралися в комітетах ВР, щоб домовитися про те, як працювати далі і знайти "шляхи для прийняття важливих для держави законів".

"Я вже третій місяць ходжу в парламент з величезною купою законопроектів, які необхідно терміново прийняти. Кожен день я іду на роботу, реєструюсь в парламенті і сподіваюся доповісти з приводу необхідних законопроектів", - сказав він.

Ще один "регіонал" Андрій Пінчук заявив, що в залі, де проводиться у даний момент пленарне засідання, присутня достатня кількість парламентаріїв.

"У цьому залі 260 місць і нескладно переконатися, що зал повністю заповнений. Ведеться відеотрансляція, депутати письмово зареєструвалися. Тож методів для контролю кількості депутатів більше, ніж достатньо", - заявив Пінчук.

Він підкреслив, що всі заяви Арсенія Яценюка про те, що в залі нібито перебуває недостатня кількість депутатів, - необгрунтовані.

Як відомо, 4 квітня вранці більшість зібралася на засіданні зборів в актовій залі на вулиці Банковій 6-8 на другому поверсі. В президії Володимир Рибак та лідер фракції ПР Олександр Єфремов та перший віце-спікер Ігор Калетнік. Засідання йде в прямому ефірі, його показує телеканал Рада.

Єфремов запевняє, що засідання поза стінами Ради абсолютно законне.

Опозиція переконує, що проведення засідань Верховної Ради за межами парламентської зали – неконституційне.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...