Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає показати живі підписи депутатів-розкольників

П'ятниця, 5 квітня 2013, 15:03

Опозиції не надаються документи з підписами депутатів-"розкольників", який підтверджує участь 226-ти народних депутатів у так званих "зборах депутатів" на Банковій.

Про це повідомив депутат Микола Томенко.

"Список депутатів з їхніми особистими підписами дасть можливість підтвердити, а також звірити їхню особисту присутність з відеозаписом, який вівся з цього "засідання", і з’ясувати – скільки насправді народних депутатів брали участь у цих зборах", – вважає Томенко.

На його думку, абсолютно праві колишні Голови Верховної Ради, які говорять про те, що теоретично за надзвичайних обставин зібрання депутатів за межами парламенту можливе в іншому приміщенні, але лише після ухвалення відповідного рішення у сесійній залі більшістю Верховної Ради України.

Стосовно посилань деяких експертів на прецедент 2000 року і відповідне рішення Конституційного Суду про те, що це – виключно справа Верховної Ради, Микола Томенко зазначив, що таке пояснення було би коректним лише за умови, якби сьогодні Регламент Верховної Ради був ухвалений Постановою, як це було у 2000 році.

"Наразі Верховна Рада діє за Законом про Регламент, який ухвалений як закон та підписаний президентом", – зазначив Томенко, додавши, що легітимність і правовий характер Регламенту, ухваленого як Закону з підписом президента, на відміну від Регламенту, введеного постановою, є на порядок вищим.

"За будь-яких обставин, абсолютно очевидно, що політтехнологи, які підказали Партії регіонів та комуністам провести це "шоу на Банковій", зробили ведмежу послугу і владі, і парламентаризму", – підсумував Томенко.

Раніше прес-служба ВР оприлюднила список депутатів, які нібито зареєструвалися письмово.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування