Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Речник МВС: журналіст з Миколаєва може поскаржитись на перешкоджання міліції

Вівторок, 9 квітня 2013, 11:20

Речник МВС вважає, що за фактом інциденту у Миколаєві журналіст агенції "Українська медіа група" може заявити про перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомляє Телекритика з посиланням на речника МВС Володимира Поліщука.

"Я переглянув відео цього інциденту, і, на мою думку, конфлікту там немає, а є прикре непорозуміння. Звичайно, міліціонер не повинен був цікавитися, чому журналіст фотографує ремонт дороги в центрі міста", - сказав Поліщук.

За його словами міністерство разом з громадськими організаціями розробили правоохоронцям методичні рекомендації як співпрацювати з журналістами, є наказ міністра МВС. 

"Але все ж такі випадки трапляються. Якщо миколаївський журналіст захоче, він може звернутися в наглядові інстанції, написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності, і вона буде розглянута", - заявив він.

Нагадаємо, сайт "Преступность.нет", що належить інформаційному агентству "УМГ", повідомив, що коли кореспондент видання здійснював фотофіксацію ремонту доріг у центрі Миколаєва, до нього підійшли троє чоловіків і стали розпитувати, що саме він знімає.

Невідомі не представились, але захотіли видалити зроблені фото.

Після цього до журналіста підійшло двоє співробітників міліції підполковник столичної міліції та капітан, співробітник "Беркуту", який представився Анатолієм Горбуновим.

Він запропонував журналісту проїхати у відділок міліції, аби переглянути знімки, на яких могла бути зафіксована секретна інформація. 

Горбунов продовжував наводити аргументи, чому не можна робити фотозйомку в центрі міста, і навіть запідозрив журналіста у шпигунстві. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування