Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДАР нацьковує Пшонку на вертолітний майданчик Януковича

Вівторок, 9 квітня 2013, 11:43

Народні депутати від УДАРу вимагають у Генпрокуратури перевірити законність будівництва вертолітного майданчика у Каневі. 

Зокрема, таке звернення спрямували ГПУ депутати Ірина Геращенко, Ростислав Павленко та Павло Розенко, повідомляє УДАР.

У ньому зазначається, що на будівництво вертолітного майданчика у Каневі держава витратила  понад 130 мільйонів гривень. Та протягом півтора року існування вертолітний майданчик прийняв лише 14 вертольотів.

"Попри заявлену ініціаторами будівництва пропускну здатність об'єкту в 50 пасажирів на годину, на практиці майданчик працював менше, ніж раз на місяць. Тому виникають резонні питання щодо доцільності будівництва цього об’єкту та обґрунтованості витрат на нього значних коштів", - йдеться в зверненні. 

"Ударівці" нагадали, що декількох колишніх чиновників засудили за президентства Віктора Януковича за матеріалами справ, у яких фігурували значно менші суми, ніж 130 мільйонів.

Депутати переконані, що в рамках антикорупційної програми необхідно провести перевірку щодо будівництва цього об'єкту.  

Депутати вимагають від ГПУ перевірити, наскільки законно витрачені держкошти на вертолітний майданчик, чи не завдано бюджету України значних збитків, і чи не було з боку осіб, причетних до будівництва, зловживання владою та службовим становищем. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування