Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Репортери без кордонів: найбільша проблема для ЗМІ в Україні – безпека журналістів

П'ятниця, 3 травня 2013, 14:36

Найбільшою проблемою для ЗМІ в Україні залишається безпека журналістів і безкарність злочинів проти свободи преси.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявила українська представниця міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк.

За її словами, покарання отримує лише кожен 15-ий випадок нападів на журналістів. 

"Думаю, що в цей рік буде зростання цензури і закріплення позиції влади, "Сім’ї" в медіа-просторі. Ми знаємо, що медіа-простір уже підконтрольний владі в більшості своїй, і цього року це буде цементування цих позицій", – сказала Романюк.

Організація "Репортери без кордонів" не очікує в цьому році зростання фізичних нападів на журналістів в Україні.

Однак, фахівці прогнозують  зменшення медіа-плюралізму, зростання цензури а також тиску шляхом використання інтернету (DDOS-атаки).

"Наприклад, нещодавно президент приїжджав у Черкаси, і було "вирублено" одночасно три місцевих інтернет-ресурси DDOS-атаками, також це інтернет-атаки на акаунти та скриньки відомих журналістів", – зазначила  представниця міжнародної правозахисної організації.

3 травня відзначають Всесвітній день свободи преси. Україна лише за останній рік опустилась у рейтингу свободи преси "Репортерів без кордонів"на 10 позицій (з 116 на 126 місце).

За даними правозахисників цієї організації, в тому ж таки 2012 році було зафіксовано рекордну кількість порушень прав українських журналістів за останні 10 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування