Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" запевняють, що КВУ вигадав фальсифікації у Ялті

Понеділок, 3 червня 2013, 12:14

У Партії регіонів спростовують твердження "Комітету виборців України" про масові фальсифікації на виборах мера Ялти.

Голова ялтинського штабу Партії регіонів Сергій Карнаух запевняє, що заяви кримського відділення КВУ про "масову фальсифікацію" на виборах мера Ялти "не відповідають дійсності й демонструють низький професійний рівень кримських представників КВУ".

"Представників КВУ не було на виборчих дільницях! Із 68 виборчих дільниць Великої Ялти спостерігачі від КВУ були зареєстровані лише на ділянці № 48, у селищі Гаспра. Вони не були на місці, не бачили, як іде голосування, як іде підрахунок голосів", - цитує його прес-служба кримської парторганізації ПР.

"Тому будь-які повідомлення кримського відділення КВУ про вибори в Ялті – це плід їхньої фантазії. Перевірити правдивість цих звинувачень дуже просто: достатньо попросити пана Криська (голова кримського відділення КВУ Андрій Крисько) надати документальні підтвердження або будь-які інші докази", - заявив Карнаух.

Голова ялтинського штабу ПР наголосив, що на єдиній виборчій дільниці, де були присутні представники КВУ, перебувала також група людей із посвідченнями журналістів, що перешкоджала роботі виборчої комісії.

"Ці люди, мало схожі на професійних журналістів, вступили в конфлікт, вели перепалку – причому не зі членами комісії, а між собою. На дільниці була створена деструктивна, неприйнятна ситуація. Навряд чи така увага до одної-єдиної дільниці – і з боку КВУ, і з боку цих сумнівних журналістів – було простим спів падінням. Навпаки, події на дільниці нагадували умисно сплановану провокацію", - заявив Карнаух.

За його словами, штаб ПР у Ялті має у своєму розпорядженні підтверджувальні відеозаписи й готовий надати їх правоохоронцям.

Карнаух вважає, що кримське відділення КВУ намагається "створити ілюзію сумлінної та планомірної роботи спостерігачів там, де такої роботи не було".

"Якщо керівництво Комітету виборців України виділяло кримському відділенню кошти на моніторинг виборів у Ялті, я порадив би ретельно перевірити, як ці гроші витрачалися. Бо реальної роботи представників КВУ ми, на жаль, не бачили, а нинішні заяви нагадують спроби наспіх відзвітувати за витрачений бюджет", - заявив Карнаух.

"Про які фальсифікації може йтися, якщо за попередніми даними кандидат від Партії регіонів Сергій Ілаш набрав 67,03% голосів виборців, а найближчий його конкурент Григорій Тараненко тільки 6,65%", - говориться в повідомленні.

"За Олексія Яковенка, кандидата від партії "Союз", проголосувало 5,97%, а за ударівця Сергія Хворова – 5,13%, комуніст Богдан Максимець набрав 3,9%", - додається в ньому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...