Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР сказали, що могло статися, якби Україна не підписала Меморандум

Понеділок, 3 червня 2013, 12:46

У Партії регіонів вважають, що Україна зруйнувала б економічні відносини з Росією у разі не підписання меморандуму про статус спостерігача у Митному союзі.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, реагуючи на закиди опозиціонерів щодо підписання меморандуму.

Перед цим лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що голосування ПР за зміни до закони про основи внутрішньої та зовнішньої політики "покаже, чи український народ іде до Європи, чи український президент хоче зберегти себе при владі за допомогою Митного союзу".

У свою чергу Єфремов нагадав, що більше половини українського товарообігу "зав'язано на Російській федерації та Митному союзі".

"Ви хочете кинути це, залишити наші підприємства і не бути там представленими, чи в чому паніка?" - сказа він.

Якщо шановні колеги хочуть повністю зруйнувати економічні відносини з Російською Федерацією внаслідок ненависті до цієї країни, то хай вони про це прямо скажуть", - обурився Єфремов.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок "для того, щоб остудити лідера фракції ПР", закликав його "не зміщувати акценти" при обговоренні цієї теми.

"Я нагадую, що вже навіть президент Російської Федерації задекларував, що це не економічний, а політичний орган за аналогом Радянського Союзу", - сказав він.

У свою чергу представник президента у ВР Юрій Мірошниченко нагадав, що Україна немає намірів набувати членства у Митному Союзі, а виступає лише спостерігачем, а опозиційні зміни до закону щодо заборони участі в інших наднаціональних об'єднаннях крім європейських "є абсолютно не в інтересах України".

Як відомо, у п'ятницю Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору про поглиблення співпраці.

Відповідний меморандум сторони підписали в Мінську.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...