Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відмовила адвокатам "терориста"

П'ятниця, 5 липня 2013, 15:43

Генпрокуратура повернула скаргу сестри і адвоката Дмитра Реви Оксани Томчук на дії прокурора Дніпропетровської області Наталії Марчук.

Про це адвокат Реви повідомила "Українській правді".

Томчук оскаржувала дії прокурора, оскільки та неодноразово в порушення презумпції невинуватості робила заяви про нібито достатність доказів вини Реви у справі "дніпропетровських терористів".

У відповіді вказано, що оскільки Оксана Томчук проходить як свідок і не є захисником Реви по кримінальній справі про вибухи, то вона не має права оскаржувати дії прокурора області.

"Це абсолютна нісенітниця. Оскаржувати дії посадових осіб – невід’ємне право кожного громадянина. Напевно, просто не знайшли кращого способу проігнорувати цю скаргу з огляду на викладені у ній факти. Найближчим часом ми повторно направимо аналогічний документ від адвоката, який представляє інтереси Дмитра у кримінальній справі. Сподіваюся, що ця ганебна практика покривання керівництвом правоохоронних органів злочинів своїх підлеглих, врешті припиниться, бо вся країна бачить до чого це може призвести на прикладі Врадіївки", – прокоментувала Оксана Томчук.  

Подаючи скаргу Томчук опиралась на те, що слідство у справі про вибухи вела слідча група СБУ України, а нагляд за законністю здійснювала безпосередньо Генеральна прокуратура, тому прокурор Дніпропетровської області не має процесуального статусу у цій кримінальній справі.

Водночас арчук робить офіційні заяви та публічні оцінки діям захисту Реви, а також діям безпосередньо Реви, щодо його участі в злочину, при цьому ці дії явно порушують його презумпцію невинуватості, - зазначає Томчук.

"Марчук висловлює свою впевненість в причетності, та достатності доказів вини Реви Д.В. до діяльності терористичної групи на протязі 2011-2012 років, хоча інкримінується йому один епізод – 27 квітня 2012, це свідчить, що вона доводить недостовірну інформацію до відома громадськості, чим формує громадську думку", - зазначила адвокат.

Як відомо, підставою для арешту Реви був дзвінок з його телефону на телефон головного обвинуваченого Сукачова. Однак пізніше було встановлено, що дзвінок здійснив працівник СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: