Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українця, обвинуваченого у Британії у тероризмі, арештували

П'ятниця, 2 серпня 2013, 13:44

Перше засідання із розгляду справи українця Павла Лапшина, обвинуваченого у тероризмі у Великобританії, призначено на 14 січня 2014 року.

Таке рішення ухвалив Центральний кримінальний суд Великобританії Олд-Бейлі, повідомляє ВВС з посиланням на свого кореспондента, який перебуває у залі суду.

Як відомо, Лапшина звинувачують у вбивстві, у незаконних діях з вибуховими речовинами та підготовці акцій тероризму.

Суд вирішив обрати ув'язнення як запобіжний захід до розгляду його справи у суді.

Як передає кореспондент, адвокат Лапшина навіть не просив у суду якогось іншого запобіжного заходу.

Попередні слухання справи Лапшина тривало трохи більше за півгодини. Сам він перебував на відеозв'язку із в’язниці підвищеної безпеки Беллмарш. Під час засідання його просили лише підтвердити, що він розуміє, про що йдеться на суді, і підтвердити своє ім'я. Всі судові процедури перекладалися для підсудного російською мовою.

21 жовтня мають відбутися попередні слухання справи по суті і де звинувачений зможе визнати чи відхилити свою провину. На цьому ж засіданні вперше мають бути подані докази обвинувачення.

25-річного українця Лапшина було затримано 18 липня в межах розслідування вибухів поблизу мечетей у містах Волсолл і Тіптон, яке проводив підрозділ поліції Західного Мідлендса з питань боротьби з тероризмом. Йому було висунуто звинувачення у вбивстві з терористичних міркувань бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Саліма.

Лапшин - студент із Дніпропетровська, приїхав до Великобританії на виробниче стажування в квітні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування