Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ створить реєстр об'єктів можливих терористичних загроз

П'ятниця, 9 серпня 2013, 12:15

Кабінет Міністрів доручив Службі безпеки України створити до 2016 року державний реєстр об'єктів можливих терористичних зазіхань.

Про це сказано в розпорядженні уряду №547 від 11 липня, яким був затверджений план заходів щодо реалізації концепції боротьби з тероризмом, пишуть "Українські новини".

Також цим планом доручено силовим відомствам розробити критерії й методику ідентифікації об'єктів можливих терористичних зазіхань і правила антитерористичного захисту таких об'єктів.

Крім того, силовим відомствам доручено проводити аналіз тенденцій поширення тероризму в Україні, у тому числі його фінансування, а також інформаційно-роз'яснювальні й профілактичні роботи серед населення, спрямовані на неприйнятність тероризму й відмову від ідей використання терористичних методів для досягнення мети.

Міністерство внутрішніх справ і СБУ також мають проводити профілактичну роботу з особами, поведінка яких свідчить про їх наміри діяти терористичними методами.

СБУ й органи центральної виконавчої влади мають до 2014 року вжити заходи щодо захисту даних від несанкціонованого вторгнення, а також до 2020 року впровадити використання системи криптографічного й технічного захисту інформації.

До 2015 року відомствам необхідно розробити й впровадити механізм стимулювання фізичних і юридичних осіб до співробітництва в боротьбі з тероризмом.

Також силовим міністерствам і Міністерству енергетики і вугільної промисловості і Міністерству промислової політики доручено посилити контроль за обліком вибухових речовин.

Крім того буде посилено держконтроль за ввезенням на територію України товарів військового призначення й подвійного використання, які можуть бути використані в терористичних цілях.

Планом передбачено проведення заходів щодо виявлення терористичних організацій, викриття їх структури, механізму й обсягів злочинної діяльності з метою їх ліквідації, а також спроб використання міжнародними терористичними організаціями каналів нелегальної міграції для проникнення членів таких організацій в Україну.

Міністерству охорони здоров'я й Національній академії наук доручено розробити сучасні заходи біологічної безпеки, а МОЗ ще й забезпечити соціальну реабілітацію постраждалих від терактів, у тому числі надання психологічної допомоги й здійснення їх психологічної реабілітації.

Як відомо, Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову й секретареві Ради національної безпеки і оборони Андрію Клюєву посилити роботу із протидії фінансуванню тероризму.

25 квітня Янукович затвердив концепцію боротьби з тероризмом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування