Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, що буде на зустрічі в Рибака

Середа, 4 вересня 2013, 12:35

У зустрічі у спікера Володимира Рибака братимуть участь представники Кабміну і Адміністрації президента.

Про це заявив журналістам лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми підготували не просто перелік законів, а їх вичерпний зміст і форму, за якою ми будемо голосувати. Ми готові завтра проголосувати ці законопроекти. Зараз є технічні моменти, які, на превеликий жаль, український уряд не допрацював. Ми попрацювали з європейськими партнерами і допоможемо уряду", - сказав він.

Зокрема, Яценюк прогнозує, що у четвер буде проголосовано зміни до Конституції щодо повноважень Рахункової палати, зміни до Конституції щодо повноважень суддів і незалежності судів, закон про єдиний митний тариф.

"Не виключаю, що ми також сьогодні домовимося щодо дати виборів. І ми заявили, що ми можемо голосувати за 8 або 15 грудня, але виключно за 5 округів", - сказав Яценюк.

Він також хоче почути, як парламент працюватиме над законом про прокуратуру, антикорупційне бюро, щоб в "Україні була європейська, а не врадіївська міліція".

Яценюк також зазначив, що фракція "регіоналів" знаходиться в непростій ситуації, коли частина розуміє безальтернативність євроінтеграції, а частина "незгодна з європейським курсом і буде намагатися створити свій альтернативний проект".

"Але навіть якщо частина Партії регіонів не підтримає ці проекти, наших голосів вистачає на те, щоб у нас була конституційна більшість для конституційних законопроектів", - запевнив він.

На запитання про перспективи лікування Юлії Тимошенко Яценюк нагадав позицію німецького уряду про готовність її прийняти в Німеччині.

"Якщо президент прийме відповідальне рішення і дасть можливість Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу за кордоном, то німецький уряд заявив, що вони готові надати медичну допомогу. Була офіційна політична заява уряду Німеччини, що вони готові", - сказав лідер фракції "Батьківщина".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: