Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи поїдуть переконувати Європу не наполягати на "гейському" законі

Четвер, 5 вересня 2013, 12:53

Законопроект, який забороняє дискримінацію сексменшин, може бути викреслений із переліку евроінтеграційних документів, які повинна ухвалити Верховна Рада.

Про це розповіло газеті "Вести" джерело в парламенті.

"Днями ми отримали сигнал від Єврокомісії, що нас із цього приводу чекають наступного тижня у Брюсселі. Швидше за все, поїдуть омбудсмен Лутковська і група депутатів із різних фракцій. Будемо переконувати Брюссель не наполягати на цьому законі", - сказало джерело.

Голова комітету ВР із питань прав людини Валерій Пацкан підтвердив цю інформацію. За його словами, проблема в тому, що за цей закон відмовляються голосувати депутати й по ньому поки що немає консенсусу в суспільстві.

Омбудсмен Валерія Лутковська сказала "Інтерфаксу-Україна", що запропонує Єврокомісії механізм ефективної політики протидії дискримінації в Україні без "суперечливих положень", які зараз викликають дискусії в парламенті й суспільстві.

"Мені потрібен такий механізм для ефективного парламентського контролю над дотриманням прав людини в Україні... Декілька суперечливих положень, які не знаходять підтримки в суспільстві, не можуть стати перешкодою для реалізації таких хороших механізмів і практик", - сказала вона.

"Тому я планую показати Єврокомісії свою стратегію діяльності у сфері боротьби з дискримінацією в Україні. Якщо така ідея буде підтримана Єврокомісією, то вона буде донесена до українського парламенту й реалізована у відповідних законодавчих актах", - заявила Лутковська.

Омбудсмен зазначила, що через декілька суперечливих моментів "ми не можемо знайти консенсус не лише в парламенті, але й в українському суспільстві, бо на думку більшості суспільства, це суперечить нашим традиційним зачадам", – і парламент не має права ухвалювати законопроекти всупереч позиції, яка існує серед громадян держави.

Раніше "регіонал" Георгій Смітюх заявляв, що його колеги підтримають усі закони щодо євроінтеграції, за винятком закону про протидію дискримінації сексуальних меншин.

За словами голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, по цьому законопроекту фракція голосуватиме у вільному режимі.

Його соратники Вадим Колесніченко та Олег Царьов висловилися категорично проти ухвалення цього законопроекту.

Лише нардепи із фракції УДАР зізналися, що готові голосувати за "гейський" закон.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування