Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сирія не згадується в підсумковій декларації G20

П'ятниця, 6 вересня 2013, 16:20

Сирійське питання не згадується в декларації лідерів країн "Великої двадцятки" незважаючи на те, що ця тема часто порушувалася під час форуму.

Відповідний звіт було опубліковано в п'ятницю за підсумками саміту в Санкт-Петербурзі, пишуть "РИА- Новости".

Підсумковий документ, який складається з 35 сторінок, містить такі розділи, як "рамкову угоду "Групи двадцяти" по досягненню стійкого зростання", "посилення боротьби з корупцією", "боротьба зі зміною клімату", "доступ до фінансових послуг", "міжнародна фінансова архітектура", "вирішення проблем розмивання оподатковуваної бази" , "фінансування інвестицій" та інші.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у "Великій двадцятці" розходяться в думці, як вчинити з Сирією.

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що міжнародне співтовариство має зосередитися на політичному врегулюванні сирійського конфлікту.

У свою чергу, Китай переконаний, що військового вирішення кризи в Сирії немає, його необхідно вирішувати політичним шляхом.

"Війна не є грунтовним рішенням щодо Сирії, можливий тільки політичний шлях", - заявив офіційний представник МЗС КНР Цинь Ган на саміті.

А президент США Барак Обама і прем'єр -міністр Японії Сіндзо Абе на двосторонній зустрічі в четвер у рамках саміту G20 в Санкт -Петербурзі обговорили ситуацію в Сирії.

"Наша спільна думка полягає у тому, що використання хімзброї у Сирії є порушенням міжнародного законодавства, яке не можна залишити без відповіді", - заявив Обама, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Рейтер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: