Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи і медведчуківці, попри заборону, готувалися до референдуму

Середа, 9 жовтня 2013, 16:46

Окружний адмінсуд Києва повторно заборонив ЦИК направляти свого представника на збори з питань організації референдуму про вступ України в МС і ЄЕП, заплановані на 9 і 12 жовтня.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Європейської партії.

Суд у своєму рішенні настояв на п. 5 ст. 85 Конституції, яка говорить про те, що визначення основ внутрішньої й зовнішньої політики України перебуває в повноваженнях Верховної Ради, а також послався на низку законодавчих актів, які визначають вступ у Європейський Союз як пріоритет зовнішньої політики України.

Незважаючи на рішення у середу КПУ й Український вибір провели збори громадян у Миколаєві, передають НикВести.

 
 

За даними співробітників міліції, які забезпечували громадський порядок, у заході взяло участь не більше 200 людей. У той же час, комуністи заявили про те, для участі в референдумі зареєстровано 2476 людей.

Різницю в цифрах один з депутатів-комуністів пояснив тим, що люди просто відлучилися "хто в туалет, хто куди".

 

Мітинг комуністів також пройшов у Дніпропетровську.

Як повідомляють "Українські новини", міліція затримала 3 активістів партії "Свобода", за спробу спалити прапор КПУ, і 1 представника КПУ, який намагався затіяти з ними бійку.

"Наприкінці акції до місця її проведення підійшли 15 представників "Свободи" з наміром спровокувати конфлікт з представниками КПУ. Зокрема, представники "Свободи" намагалися спалити прапор КПУ, який принесли з собою", - сказано у повідомленні.

Також ініціативна акція з референдуму пройшла у Сумах.

Згідно з реєстраційними списками в ньому взяли участь 2200 осіб, що з'їхалися з усієї області, причому "Український вибір" зміг залучити лише 109 осіб.

У заході взяли участь переважно пенсіонери, які до місця проведення акції були організовано підвезені на автобусах.

Ініціативна акція з референдуму пройшла у Сумах. Фото 0542.ua
Ініціативна акція з референдуму пройшла у Сумах. Фото 0542.ua

За словами секретаря обкому КПУ Валерія Сиряченко, на мітингу була сформована ініціативна група з 108 чоловік, яка з 10 жовтня розпочне в області збирати підписи за його проведення.

Представник Центральної виборчої комісії на зборах був відсутній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування