Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни "знайшли" наркотики на судні, щоб відвернути увагу - Greenpeace

Середа, 9 жовтня 2013, 18:56

Greenpeace назвав заяву слідчого комітету РФ про наркотики на судні Arctic Sunrise наклепом, який покликаний відвернути увагу від обурення, що зростає у всьому світі, у зв'язку з арештом активістів.

Про це йдеться у заяві Greenpeace Росії, розміщеній на сайті організації.

"Будь-які заяви, що на кораблі знаходилися заборонені наркотики - наклеп. Нам залишається тільки припускати, що представники СК РФ говорять про медикаменти, які судно Greenpeace International згідно із законом зобов'язані зберігати на борту... Greenpeace припускає, що заява Слідчого комітету створена для того, щоб відвернути увагу від обурення, що зростає у всьому світі, у зв'язку з арештом активістів", - йдеться у заяві.

Як стверджують в організації, на борту суден Greenpeace існує дуже сувора політика щодо вживання наркотиків, "і тому варто ставитися з підозрою до будь-кого твердження про те, що було знайдено щось інше, окрім медикаментів".

У зв'язку з цим Greenpeace відзначає, що перед відплиттям із Норвегії в Печорське море, норвезька влада обшукувала Arctic Sunrise з собаками.

"Це стандартна процедура. Закони в Норвегії одні з найсуворіших у світі, тому нічого протизаконного на кораблі знайти не могли, оскільки нічого нелегального там не було", - наполягають екологи.

Водночас, як йдеться у заяві організації, деякі медичні витратні матеріали зберігаються у сейфі на судні.

До них має доступ тільки капітан і доктор, який знаходиться на судні.

"Нам відомо, що сейф було зламано під час огляду судна. Ми можемо припустити, що маються на увазі саме ті медикаменти, що були в сейфі", - відзначають активісти.

Вони підкреслюють: "Arctic Sunrise - суверенна територія Королівства Нідерланди і є суб'єктом голландського права. Ходити під прапором Нідерландів без належного медичного забезпечення незаконно".

Як відомо, під час обшуку судна Greenpeace Arctic Sunrise російські правоохоронці знайшли наркотичні речовини.

Державне агентство "Укрінформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування