Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Пилипишин може не встигнути піти в депутати по скандальному округу в Києві

П'ятниця, 1 листопада 2013, 15:29

Голосіївський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-голови Шевченківської райадміністрації Києва Віктора Пилипишина на 8 листопада.

Про це повідомила начальник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська, пишуть "Українські новини".

"Суд запросив прокурора для участі в судовому засіданні 8 листопада", - зазначила вона.

Соболевська підкреслила, що їй невідомі причини перенесення судового засідання, оскільки це питання – у компетенції суду.

Активісти "Свободи", які також повідомлені про перенесення засідання, висловили обурення і продовжують пікетувати будівлю суду.

Як відомо, Пилипишин обвинувачується у перевищенні службових повноважень, внаслідок чого громаді Києва було завдано 15 млн гривень збитків.

Раніше екс-кандидат у депутати по 223 округу на виборах 2012 року заявив, що піде на перевибори тільки після рішення суду.

"Я офіційно заявляю, що не скористаюся своїм правом бути обраним 15 грудня, якщо не одержу слушне рішення суду. Залишилося кілька днів", - додав Пилипишин.

Як відомо, згідно з законом про "Про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223" подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати триває з 16 жовтня до 14 листопада включно. Завершиться реєстрація кандидатів 19 листопада.

Висування кандидатів від політичних партій та самовисуванців у депутати розпочинається з 16 жовтня  і триває до 4 листопада включно.

Таким чином Пилипишин може не встигнути зареєструватися кандидатом для участі у дострокових виборах народних депутатів, призначених на 15 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування