Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клименкові й самому не завадило б на детекторі брехні перевіритись - Луценко

Понеділок, 4 листопада 2013, 13:44

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко запропонував, щоб керівник Міністерства доходів пройшов перевірку на детекторі брехні, а не лише підлеглих на ньому перевіряв.

Про це він сказав під час лекції "Правова культура в контексті європейської інтеграції України" для майбутніх юристів в Тернопільському національному економічному університеті, цитує політика прес-служба.

"Міністерство доходів і зборів вже оголосило про запровадження при прийомі на посади у власні структури перевірки претендентів на детекторі брехні, розробивши відповідні нормативні документи. Однак у претендентів на вакансію переважно цікавляться другорядними питаннями", - пояснив політик.

"Натомість усім громадянам України було б цікаво, якби процедуру перевірки на поліграфі в прямому ефірі пройшов очільник "Мінздоху" Олександр Клименко. Щоб він особисто відповів на запитання про те, чи виконує він вказівки з Адміністрації Президента, чи сплатив усі податки та чи бере хабарі", - додав Луценко.

Однак, за його словами, запровадження детекторів - не панацея, бо будь-яка нова процедура має сенс лише тоді, коли вона докорінно змінює ситуацію.

"Боротьба з корупцією на 90% складається з прийняття нових законів. Закони в Україні має бути змінено таким чином, щоб незаконний шлях вирішення "проблеми" був у рази дорожчим законного шляху", - наголосив Луценко

"Але "поліграф" має сформувати непідкупну поліцію, прокуратуру та суд, які будуть виконувати лише вимоги закону", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування