Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК розчаровані напливом "клонів" - бюлетень не безрозмірний

Вівторок, 5 листопада 2013, 16:31

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера розчарований реєстрацією повних однофамільців кандидатами у депутати на повторних виборах у "проблемних" виборчих округах.

Про це він сказав журналістам після засідання ЦВК, повідомляють "Українські Новини".

"Я розчарований чорними технологіями, розрахованими на недопущення тих чи інших кандидатів до перемоги", - сказав він.

Магера зазначив, що попередні вибори продемонстрували неефективність подібної технології.

Він зазначив, що на повторних виборах Ради 15 грудня наявність у виборчих бюлетенях кандидатів з однаковим ім'ям не стане на заваді виборцям розібратися в тому, хто з них є реальним кандидатом, а хто так званим технічним.

Магера пояснив, що кандидатів можна буде ідентифікувати не тільки по імені, але і за роком народження і суб'єктом висунення.

Також у ЦВК побоюються, що велика кількість кандидатів, які балотуються на повторних виборах, створить проблеми з виготовленням бюлетенів.

"Я не хочу прогнозувати, але боюся, що виникне питання щодо бюлетенів, тому що є певні технічні вимоги до виготовлення бюлетеня - він не може бути безрозмірним, є певні можливості з його виготовлення", - цитує Магеру "Інтерфакс-Україна".

Заступник голови ЦВК зазначив, що на сьогодні вже зареєстрований 141 кандидат у п'яти округах, найбільше - в окрузі № 94 - 58.

Крім того, за словами Магери, у ЦВК ще є багато заяв про реєстрацію кандидатів, і вони продовжують надходити.

При цьому заступник голови ЦВК зазначив, що для всіх кандидатів не стало проблемою внесення застави у розмірі більше 14 тисяч гривень.

"Я сподіваюся на те, що частина кандидатів реально розглянуть свої можливості і остаточно визначаться, чи є для них сенс у тому, щоб брати подальшу участь у виборах чи такого сенсу немає", - сказав він.

Висування кандидатів на повторних виборах до парламенту в п'яти округах завершилося 4 листопада, термін подання документів для їх реєстрації завершиться 14 листопада.

Як відомо, повторні вибори до парламенту в п'яти округах відбудуться 15 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування