Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція пригрозила 5 роками активісту, якому "шиють" порнографію

Вівторок, 7 січня 2014, 12:48

Олександр Чижов, якого звинувачують у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу "Вконтакте", відмовляється співпрацювати з органами слідства.

Про це йдеться у повідомленні управління МВС у Харківській області.

"Він зобов’язаний явкою до райвідділу для надання необхідних свідчень по відкритому кримінальному провадженню. Наразі чоловік відмовляється співпрацювати з органами слідства", - заявили у МВС.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування.

Як відомо, 4 січня  активіста харківського Євромайдану Олександра Чижова викликали на допит і звинуватили у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу "Вконтакте".

За даними МВС, до міліції звернувся чоловік з заявою про те, що в інтернеті невстановлений користувач зайшов на його персональну сторінку та розмістив на ній медіа-матеріали порнографічного змісту, після чого попросив про особисту зустріч.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

"Того ж дня був встановлений 33-річний харків’янин, який приїхав на зустріч із заявником з метою здійснення своїх сексуальних бажань та наполягав на одностаттєвому контакті. Під час проведення правоохоронцями оперативних заходів, чоловік відрекомендувався їм, як головний спеціаліст одного з Управлінь державної установи та пред’явив відповідне посвідчення", - заявляють в МВС.

Під час допиту з’ясувалося, що чоловік вже тривалий час не працює у вказаній установі, а посвідчення після звільнення залишив собі з корисних мотивів.

"Наразі чоловік перебуває на обліку біржі праці як безробітний. До того ж він не надав слідству жодних свідчень щодо своєї приналежності до будь-яких політичних організацій та партій, або підтримки громадських акцій, пов’язаних з діяльність харківського Євромайдану", - підкреслили в управлінні МВС.

Також в міліції зазначили, що після того, як чоловіка було відпущено, в інтернеті з’явилася інформація з посиланням на вказаного громадянина про те, що він є активістом Євромайдану у Харкові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування