Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук називає відновлення АТО "стратегічною помилкою"

Вівторок, 1 липня 2014, 13:22

Лідер "Українського вибору" і один з неофіційних переговірників між українською владою та представниками терористів ДНР і ЛНР Віктор Медведчук вважає, що скасування режиму припинення вогню на Донбасі є стратегічною помилкою для України.

Про це він написав у своєму Facebook у вівторок.

Крім того прес-служба "Українського вибору" поширила заяву Медведчука, де він закликає всі сторони повернутися до формату переговорів.

"Ми повинні розуміти: навіть якщо будуть досягнуті домовленості про тривале перемир'я, ситуація на Донбасі залишиться джерелом політичної напруги на довгі роки", - заявляє Медведчук.

"Якщо ж консультації не увінчаються успіхом і переговорний процес буде зірвано, Україна опиниться на межі братовбивчої громадянської війни, в якій не буде, та й не може бути переможців", - додає він.

За словами, екс-глави адміністрації президента при Кучмі, наслідки цього відчує на собі кожен громадянин України.

"У цих умовах мені найменше хотілося б займатися моралізаторством і давати оцінки. Але як учасник переговорного процесу, як громадянин України, я щиро прошу всіх, хто впливає на формування громадської думки і в медіа, і в соціальних мережах:

- відмовитися від використання "мови ненависті", в тому числі зневажливих ярликів, необгрунтованих звинувачень і образ і не створювати образ ворога;

- вести дискусії лише з однією метою: щоб знайти компромісні політичні рішення, і закликати до цього своїх близьких і однодумців;

- зупинити ескалацію політичної агресії і напруги в суспільстві ", - сказано в заяві Медведчука.

"Прийшов час зрозуміти: миротворчі зусилля виявляться марними, якщо не будуть підкріплені твердою волею українського народу запобігти катастрофі і вивести країну на шлях політичного компромісу. Важливо пам'ятати: ми всі відповідальні за нашу країну. За її єдність і територіальну цілісність", - цитує Медведчука його прес-служба.

Як відомо, Медведчук є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Висловлювалася думка, що Путін хоче повернути Медведчука у велику політику через можливість зробити його губернатором Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування