Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров хоче, щоб Захід поквапив Київ з "місцем зустрічі"

Четвер, 3 липня 2014, 15:01

Глава МЗС РФ Сергій Лавров очікує, що західні колеги переконають українську владу якомога швидше визначити безпечне місце для проведення зустрічі Контактної групи щодо ситуації на Сході України.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер в Москві, передає "Інтерфакс".

"Ми виступаємо за якнайшвидше проведення відповідної зустрічі, справа за нашими західними партнерами, щоб вони переконали представників київської влади, які беруть участь у такого роду зустрічах, оперативно узгодити прийнятне місце її проведення. Місце має бути безпечним і, звичайно, на території України", - заявив Лавров.

За його словами, "представники південного сходу" вже дали згоду на проведення даних зустрічей.

"Потрібно враховувати ту обставину, що лідери південного сходу зараз знаходяться в Донецьку і Луганську, проти них ведуться бойові дії, тому що перемир'я було припинено. Але для того, щоб зустріч відбулася, потрібна якась пауза, як мінімум, і це залежить , насамперед, від київського керівництва, президента України ", - заявив глава МЗС РФ.

Як відомо, раніше уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що наступна зустріч тристоронньої переговорної групи з врегулювання ситуації на Сході України може відбутися в Мінську.

У свою чергу посольство Республіки Білорусь в Україні повідомило, що нічого не знає про можливе проведення засідання тристоронньої контактної групи щодо ситуації на сході України в Мінську.

Офіційний Київ заявляв, що готовий до продовження консультацій щодо врегулювання ситуації на Сході України в будь-якому прийнятному місці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...