Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газ і інші активи в Криму можуть об'єднати в один позов проти Росії

П'ятниця, 4 липня 2014, 17:13

Усі українські активи в Криму можуть стати предметом судового позову України до Росії.

Про це сказав голова "Нафтогазу України" Андрій Коболев.

Він сказав, що питання газу в Криму не порушувалося на переговорах із росіянами, хоча в АРК залишилося приблизно 1,8 мільярда кубометрів газу, який закупила Україна і зберігала в ПСГ.

"Цей газ належить нам, але хто його зараз контролює, незрозуміло. "Газпром" стверджує, що жодного відношення до кримських сховищ газу не має", - заявив Коболєв.

"Із ким обговорювати повернення газу чи грошей за нього, поки неясно. Писати листи кримській владі – це визнавати їхню легітимність, є й така проблема", - пояснив він.

За словами Коболєва, це може стати частиною позову України до Росії.

"Зараз ми закінчуємо оцінку всіх наших активів у Криму, усе те, що залишилося на тимчасово окупованій території, у тому числі й запаси газу на шельфі – є варіант, що всі українські активи будуть об'єднані в єдиному судовому позові", - сказав він.

"Після цього Мінюст має визначити той орган, проти якого треба подавати позов, і суд, куди потрібно із цим позовом звертатися. Процес запущено, але він не такий швидкий", - заявив голова "Нафтогазу".

"У Стокгольмський арбітраж із приводу кримського газу ми не зможемо звернутися (проти "Газпрому"), бо це не стосується чинного контракту газу", - зазначив Коболєв.

Основних результатів переговорів із "Газпромом", за його словами, два: Україна була готова іти на компроміс – і Європа це побачила, також Європейська комісія зрозуміла, що Росія не домовляється, а штучно створює конфлікт.

"Ми це розуміли одразу, а Єврокомісія – ні", - зазначив Коболєв.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...