Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миколаївський сепаратист отримав 5 років умовно

Понеділок, 7 липня 2014, 16:34

Житель Миколаєва, керівник однієї з проросійських організацій, отримав 5 років умовно за пропаганду сепаратизму.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Центральний районний суд Миколаєва за матеріалами СБУ притягнув до кримінальної відповідальності місцевого мешканця за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами й блокування транспортних комунікацій.

36-річний ніде не працюючий житель Миколаєва, ватажок однієї з проросійських радикальних організацій, за завданням російських спецслужб пропагував і поширював сепаратистські ідеї серед населення.

Зловмисник підбирав активістів із числа мешканців обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у Миколаївській області.

За вказівкою своїх кураторів з АР Крим та Російської Федерації, у визначений ними час, члени цієї радикальної організації брали активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування.

На початку травня ц.р. у Миколаєві співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі, у нього було вилучено вогнепальну зброю.

Під час досудового слідства затриманий зізнався, що отримував вказівки щодо сепаратистської діяльності через громадянина України, який був завербований спецслужбами РФ, та брав участь у підривній діяльності проти України.

За рішенням суду зловмисника визнано винним за ч.2 ст.110, ч.1 ст.263 та ч.2 ст28, ч.1 ст.279 Кримінального кодексу, його засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування