Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров обурюється, що Україна не хоче говорити з терористами

Вівторок, 8 липня 2014, 12:11

Глава МЗС РФ Сергій Лавров висловив "жаль", що представників груп бойовиків з Донбасу не залучають до переговорів контактної групи України, ОБСЄ та РФ.

Про це він заявив в ході свого візиту до Болгарії, повідомляє прес-служба його відомства.

Він заявив, що засідання групи в Києві 6 липня було "не зовсім повноформатним заходом" бо "не були присутні представники ополченців".

Лавров розповів, що лідери України, Німеччини, Франції та РФ нібито домовилися про "якомога скоріше скликання повноформатної Контактної групи за участю ополченців для узгодження параметрів двостороннього припинення вогню".

Але, за його словами, "все "вперлося" в узгодження місця її проведення", тому що лідери бойовиків не можуть виїхати з контрольованої ними території.

"Вони, нехай на площі, але все-таки були обрані народом – так само як і нинішні лідери (у Києві) були обрані на "майдані". Кидати свій народ і виїжджати в інші українські регіони чи навіть за кордон - нереальна вимога", - заявив Лавров.

Його також не влаштовує те, що Україна для припинення вогню вимагає повного виконання мирного плану президента Порошенко.

Лаврову не подобається, що цей план "поряд з підтримуваним нами закликом про перемир'я, повинен супроводжуватися здачею зброї ополченцями - по суті справи, їхньою капітуляцією".

Глава російського МЗС також заявив, що ситуація в Україні йому "сильно нагадує Бєлград навесні і влітку 1999 року".

"Візьму на себе сміливість сказати, що в Україні все набагато серйозніше, ніж те, що відбувалося в Бєлграді", - заявив Лавров.

Він закликав оголосити перемир'я, яке дозволить почати переговори про узгодження параметрів подальшого політичного процесу і "вийти на справедливі умови забезпечення прав усіх груп населення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування