Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Києва прибули 12 військових США - допомогти в розслідуванні катастрофи "Боїнга"

Середа, 6 серпня 2014, 11:16

До Києва прибула делегація з 12 американських військовослужбовців, щоб допомогти в розслідуванні катастрофи літака Малазійських авіаліній під Торезом.

Про це повідомляє прес-служба Пентагона.

На запит Державного департаменту, команда близько 12 військовослужбовців буде оцінювати, радити і давати рекомендації посольству США і їхнім співробітникам щодо можливої допомоги США Нідерландам, Австралії, Малайзії та іншим країнам, які проводить розслідування і пошукову операцію на місці авіакатастрофи "Боїнга-777", сказав прес-секретар Пентагону контр-адмірал ВМС Джон Кірбі.

Військові мають надати експертні консультації щодо зв'язку, логістики і зйомки, але вони не залишатимуть меж Києва, відзначив Кірбі.

Він також наголосив, що Росія продовжує всіляко сприяти ескалації конфлікту на Сході України, постачаючи бойовикам зброю і підтягуючи війська до кордону з Україною.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав аварії пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Разом з тим CBS News з посиланням на експертів повідомило, що дані з "чорних скриньок", знайдених на місці авіакатастрофи Боїнга-777 Малазійських авіаліній, свідчать: фюзеляж літака зазнав численних осколкових уражень внаслідок ракетного вибуху.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...