Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура перевіряє діяльність 8 екс-міністрів на предмет розвалу армії

Вівторок, 7 жовтня 2014, 15:52

Головний військовий прокурор - заступник генерального прокурора Анатолій Матіос заявляє, що Військова прокуратура розпочала провадження щодо діяльності 8 колишніх міністрів оборони на предмет розвалу Збройних Сил країни.

Про це він повідомив на прес-конференції у вівторок, передає УНІАН.

Матіос зазначив, що за десяток років, а особливо за останні чотири роки, було внесено більше 600 змін до законодавчих актів, які фактично зруйнували цілісну систему і функціонування Збройних Сил чи підірвали обороноздатність нашої країни.

Зокрема, він пояснив, що "військовою прокуратурою було порушено кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службовими особами керівного складу Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних Сил своїх службових обов'язків, які підписували ці документи, обгрунтування, подання до органів законодавчої влади, до Кабінету міністрів, до виконавчої влади, які призвели до того, що на момент анексії Криму в нас на папері було шість бригад, з яких в кінці кінців вдалося зібрати 400 чоловік".

"Предметом розслідування кримінального провадження... є рішення таких міністрів оборони: Шкідченка, Марчука, Кузьмука, Гриценка, Єханурова, Єжеля, Соломатіна, Лебедєва, а також начальників Генерального штабу Збройних сил Шуляка, Затинайка, Кириченка, Свиди, Педченка, Замани", - сказав Матіос.

За його словами, зазначені особи "є предметом розслідування дії чи бездіяльності", тобто дається оцінка кожному документу, який мав організаційно-розпорядчий характер щодо обороноздатності країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування