Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК: ВР має змінити закон, щоб бійці АТО могли проголосувати

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:54

У ЦВК наголошують на внесенні необхідних змін до закону про вибори, щоб забезпечити голосування військовослужбовців  в АТО.

Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Для забезпечення участі у голосуванні військовослужбовців, які виконують завдання в рамках антитерористичної операції на Донбасі необхідно внести зміни до закону, враховуючи й те, що у багатьох з них при собі немає паспортів – лише військові квитки.

"Відповідний законопроект № 4531а був зареєстрований в парламенті ще в серпні. І він кілька разів ставився на голосування. Проте максимально набрав лише 179 голосів із 226 необхідних", - зазначив Охендовський.

За його словами, Комісія продовжує очікувати на ухвалення Верховною Радою на найближчому пленарному засіданні –       14 жовтня – закону, який стосуватиметься низки дуже важливих процедур в день голосування і в наступні дні.

Вони, насамперед, необхідні для забезпечення безпеки голосування, транспортування виборчої документації, вирішення питань погашення невикористаних виборчих бюлетенів, інших питань, пов’язаних з особливостями підготовки виборів у Донецькій та Луганській областях.

"Остання можливість розглянути цей законопроект і прийняти відповідний закон буде 14 жовтня. Адже саме цього дня відбудеться останнє пленарне засідання Верховної Ради України напередодні дня виборів", - сказав Охендовський.

Він додав, що якщо Верховна Рада не ухвалить зазначені зміни, то деякі питання ЦВК буде змушена врегульовувати самостійно.

"Але в таких випадках нам доведеться виходити за межі власної компетенції, що може створити підстави для оскарження відповідних рішень та дій Центральної виборчої комісії з боку окремих політичних партій, кандидатів у народні депутати України, що є вкрай небажаним. Інші ж проблеми, такі як, наприклад, голосування військовослужбовців вирішити своїми постановами ЦВК не зможе", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...