Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Червоний Хрест" поступово розширює діяльність на Донбасі - МКЧХ

Субота, 1 листопада 2014, 13:51

На даний момент більше 140 співробітників працюють в делегації МКЧХ у Києві та офісах у Донецьку, Луганську, Харкові, Одесі, Сєвєродонецьку та Маріуполі, організація поступово розширює діяльність на сході України.

Про це заявив керівник управління оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба.

"Окрім надання допомоги переміщеним особам і місцевому населенню, МКЧХ підтримує контакти з усіма сторонами в конфлікті з метою обговорення питань, що стосуються ведення воєнних дій. Зокрема, ми настійно закликаємо їх забезпечувати доступ хворим і пораненим до медичної допомоги і утримуватися від нападів на осіб, які не беруть участі у військових діях ", - наголошується в повідомленні МКЧХ.

За словами Корба, МКЧХ довелося тимчасово призупинити свою діяльність, щоб знайти баланс між необхідністю допомагати нужденним і забезпеченням безпеки своїх співробітників.

"Протягом останніх тижнів ми почали доставляти матеріали для ремонту будинків, надання медичної та іншої допомоги жителям Харківської, Луганської та Донецької областей і продовжуємо шукати шляхи, як це робити найбільш ефективно", - додав він.

За словами керівника місії, в районах, де відбувалися найважчі бої, руйнування дуже великі.

"У цьому регіоні суворі зими, і житло має бути захищене від вологи і вітру, щоб люди не замерзли. МКЧХ закуповує скло, цемент і покрівельні матеріали", - зазначили в місії.

Системи водопостачання були пошкоджені і також потребують ремонту. В результаті військових дій постраждали декілька лікарень.

"Ще однією першочерговою задачею МКЧХ є забезпечення більш широкого доступу населення до медичної допомоги. Особлива увага приділятиметься потребам найбільш постраждалих категорій населення: інвалідів, тих, хто не може повернутися в свої будинки, літніх людей і дітей", - зазначають у МКЧХ.

Як відомо, МКЧХ призупинив свою діяльність в Україні у зв'язку з загибеллю 2 жовтня в Донецьку свого співробітника, громадянина Швейцарії Лорана дю Паскье.

Однією з головних причин призупинення роботи в МККК назвали забезпечення безпеки працівників місії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...